Reproduktion og Obstetrik

Sektionen beskæftiger sig med forplantning hos huspattedyr. Sektionen har specielt fokus på tilstande der forårsager nedsat frugtbarhed - enten fordi dyrene har problemer med at blive drægtige eller fordi fosteret eller det nyfødte dyr er syge. Sektionens ekspertise anvendes også i studier af sygdomme hos mennesker ved brug af dyremodeller. Nedenfor kan du læse mere om vores vigtigste aktiviteter, og om hvem vi er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er interesserede i mange aspekter af ufrugtbarhed og sygdomme hos dyr, og hvis du har et spændende tilfælde, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er af natur nysgerrige selvom tiden og økonomien sætter begrænsninger. Du kan ud fra vores personprofiler (vist her på siden) se, hvem det er mest relevant at kontakte.

Undersøgelse af levende dyr foregår i samarbejde med fakultetets dyrehospitaler. Vi har et tæt samarbejde med Universitetshospitalet for Store Husdyr, hvor vi undersøger og behandler dyr med reproduktions- eller fødselsproblemer i samarbejde med hospitalets faste personale. Indsættelse af dyr på hospitalet med henblik på undersøgelse og behandling sker ved, at en praktiserende dyrlæge retter henvendelse til hospitalet. Se hospitalets hjemmeside. Undersøgelse og behandling af familiedyr sker ved direkte henvendelse til Universitetshospitalet for Familiedyr. Undersøgelse af hormonprofiler sker ved direkte henvendelse til Centrallaboratoriet.

Foto af aborterede tvillinger fra får

Aborterede tvillinger fra et får

I forbindelse med forskningsprojekter tilbydes dyreejere og dyrlæger diagnostisk hjælp og rådgivning. Omfanget og rammerne for dette afhænger af de enkelte projekter. Vi har projekter som omhandler misdannelser og arvelige defekter, Q feber, og abort og sygdom hos nyfødte dyr. Du kan via linkene komme til projektsiderne og læse yderligere.

Generel faglig rådgivning ydes af resursemæssige grunde i begrænset omfang, og generelt kun i relation til vores individuelle ekspertiseområder. Se venligst vores personprofiler. Henvendelser vedr. myndighedsopgaver bedes rettet til professor Jørgen Agerholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professor Jørgen Agerholm

Sektionsleder
Jørgen Steen Agerholm
Professor

Phone +45 353-32981 
jager@sund.ku.dk

Group/project members

Internal researchers

Navn Titel Telefon E-mail
Agerholm, Jørgen Steen Professor +4535332981 E-mail
Christoffersen, Mette Lektor +4535332983 E-mail
Holm, Heidi Elise Bioanalytiker +4535333767 E-mail
Pedersen, Hanne Gervi Lektor +4535332980 E-mail
Roed, Anne Dorte Valentin Laboratorietekniker +4535332968 E-mail
Secher, Jan Bojsen-Møller Lektor +4535332959 E-mail