20. februar 2023

Nu er dansk diagnoseregister for familiedyr og heste en realitet

Uddrag af pressemeddelelse fra DDD, 30. januar 2023;

Torsdag den 19. januar underskrev Den Danske Dyrlægeforening og norske DyreID en aftale om et Dansk Diagnoseregister for familiedyr og heste, og gjorde dermed det første skandinaviske diagnoseregister til en realitet.

Big data er kommet til de danske familiedyrs- og hesteklinikker. Med den nye aftale skriver Danmark sig ind i et fællesskab, som allerede tæller Norge og Sverige, om et fælles skandinavisk diagnoseregister, Diagnoseregistret Pyramidion, der årligt kommer til at opsamle titusindvis af diagnosedata på både heste, hunde, katte og mange andre familiedyr.

Det fælles register vil ikke kun styrke viden om familiedyr på tværs af Skandinavien, men også være et nyttigt værktøj for de enkelte klinikker. Det åbner nemlig mulighed for, at klinikkerne kan se egne data og sammenligne sig med landsgennemsnittet, ligesom forhøjede forekomster af fx specifikke sygdomme i et bestemt område nemmere kan identificeres.

Diagnoseregistret Pyramidion, som er opkaldt efter selve sundhedsplatformen, det eksisterer på, er både udviklet og driftet af DyreID, som også står for ID-databasen for hunde og katte i Norge. Selskabet er ejet af Den Norske Veterinærforening og blev etableret i 1994.

Læs hele pressemeddelelsen her

Emner